Vijf manieren om groeikansen te grijpen en te gedijen na de pandemie

Na de grootse heropening van de economie verzachtte het groeimomentum in de zomer door de verspreiding van de meer besmettelijke Delta-variant. Maar met een grotere vaccinatiegraad die lichtere beperkingen mogelijk maakt, verwachten we nog steeds dat de wereldwijde groei sterk zal blijven in 2021 en 2022, ook al zal het herstel ongelijkmatig zijn. Aangezien bedrijven hun toeleveringsketens voorbereiden en zich voorbereiden om nieuwe handelsmogelijkheden te grijpen, is het belangrijk op te merken dat de pandemie veel van de conventionele manieren van zakendoen voor altijd heeft veranderd.

Hier belichten we vijf manieren waarop bedrijven hun bedrijfsmodellen aanpassen om na de pandemie te gedijen .

Al meer dan tien jaar hebben bedrijven lange en steeds slankere toeleveringsketens ontwikkeld in een poging om waarde te genereren. De pandemie heeft zwakke punten in uitgebreide waardeketens aan het licht gebracht. Lange toeleveringsketens hebben de prijzen opgedreven en knelpunten gecreëerd, waardoor bedrijven hun voorraden niet kunnen aanvullen en aan de toenemende vraag van klanten kunnen voldoen.

Deze uitdagende handelsomgeving kan ertoe leiden dat leveranciers te laat of in gebreke blijven en de cashflow verder bedreigen. Bedrijven die in staat zijn om op korte termijn hun toeleveringsketens in te korten, te diversifiëren en extra capaciteit toe te voegen, zullen een uniek voordeel hebben ten opzichte van hun minder wendbare concurrenten.

+52%

Percentage bedrijven dat zegt zich in te dekken tegen een sterk stijgend risico in de toeleverings-keten door de keten in te korten, voorraden aan te vullen en een kredietverzekering af te sluiten.
toeleveringsketting

De toegenomen acceptatie van e-commerce is één van de zakelijke megatrends die voortkomen uit de pandemie. Geconfronteerd met gesloten panden, zijn leveranciers van goederen en diensten in elke sector gedwongen hun digitale verkoopkanalen uit te breiden, deze trend zal zich naar verwachting voortzetten lang nadat het aantal Covid-19-besmettingen is afgenomen.

Nieuw onderzoek door McKinsey & Company suggereert dat meer dan driekwart van de B2B-kopers en -verkopers nu de voorkeur geeft aan digitale selfservice en menselijke betrokkenheid op afstand in plaats van persoonlijke interacties. Slechts 20% van de kopers zegt te hopen terug te keren naar persoonlijke verkoop, zelfs in gebieden waar veldverkoopmodellen traditioneel domineren, zoals farmaceutische en medische producten.

De pandemie heeft de wereldwijde toename van werken op afstand voor kennisgebaseerde organisaties versneld. De overstap van kantoor naar 'van overal werken' brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, waaronder de mogelijkheid om vastgoedkosten te verlagen of te elimineren en verbeterde productiviteitswinsten, dit terwijl werknemers kunnen profiteren van minder tijd aan woon-werkverkeer en geografische flexibiliteit.

Veel organisaties experimenteerden vóór de pandemie al met werken op afstand, maar de crisis heeft hun plannen om nieuwe werkregelingen voor alle, of een deel van hun personeelsbestand in te voeren in een stroomversnelling gebracht.

De pandemie heeft de manier waarop regeringen reageren op wereldwijde crises drastisch herschreven. Dankzij extra liquiditeit van staten, versoepelde insolventieregels en goodwill tussen bedrijven, zijn de insolventiecijfers van bedrijven onder het niveau van vóór de pandemie gebleven.

Deze interventie heeft geholpen om een cliff-edge-scenario te voorkomen, maar het heeft geleid tot een voortdurende uitdaging hoe de staatssteun het beste kan worden ingetrokken zonder nadelige ontwenningsverschijnselen te veroorzaken. Bedrijven moeten zich daarom voorbereiden op een normalisering van de insolventiecijfers van bedrijven nu de staatssteun stilaan wordt ingetrokken.

Realtime supply chain-gegevens stellen organisaties niet alleen in staat om leveringsproblemen op te sporen voordat ze kunnen escaleren, maar het stelt bedrijven ook in staat om betalings- en handelsrelatierisico's te identificeren, zodat ze de cashflow en levering van goederen kunnen veiligstellen. De pandemie heeft duidelijk aangetoond dat in onzekere tijden, waarin de vraag volatiel; het aanbod onzeker en de capaciteit gering is, is realtime inzicht in uw supply chain van vitaal belang.
twirl

126 results

mrt. 09, 2022 | Pers & Media

Kan Europa zonder Russisch gas?

Hier vindt u onze analyse over de gevolgen van de afsluiting van het Russische gasnet naar Europa. Maar wat kunnen we nog doen, behalve rekenen op warmer weer?

mrt. 09, 2022 | Pers & Media

De (energie)prijs van de oorlog voor Europese gezinnen

Hier vindt u onze analyse over de impact van de crisis tussen Rusland en Oekraïne op Europese gezinnen. Lees het artikel.

mrt. 01, 2022 | Pers & Media

Crisis Rusland-Oekraïne: Escalatie van het conflict

Hier vindt u onze eerste kijk op de huidige situatie van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Lees het artikel.

126 results