waarom-fraude-verzekering-afsluiten

Waarom een fraudeverzekering voor uw bedrijf afsluiten?

Technologische vooruitgang, de groeiende hoeveelheid gegevens die moeten worden beschermd en het toenemende gebruik van sociale media maken bedrijven kwetsbaarder voor fraudeaanvallen.

CEO-fraude en identiteitsfraude, waarbij fraudeurs zich bijvoorbeeld voordoen als klanten of leveranciers, vormen een groeiende bedreiging voor bedrijven. Tijd om in actie te komen!

Ontdek op deze pagina waarom ook uw bedrijf niet meer zonder fraudeverzekering kan.

Volgens ons laatste onderzoek naar bedrijfsfraude in de Benelux zijn Belgische en Nederlandse bedrijven vaker het slachtoffer van fraude en oplichting. 79% van de bedrijven heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met fraudepogingen, vergeleken met 51% bij de enquête van vorig jaar.

DOWNLOAD HIER ONS FRAUDE TREND RAPPORT

Fraude komt in alle bedrijven voor en geen enkele activiteitssector wordt gespaard. Of u nu een kmo of een groot bedrijf bent, bent u niet immuun voor een of meerdere fraudepogingen en deze kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw onderneming.
Sinds de coronacrisis biedt de toename van thuiswerken fraudeurs extra mogelijkheden. Thuis zijn medewerkers kwetsbaarder. Ze hebben geen collega’s in de buurt aan wie ze bij twijfel om advies kunnen vragen.
Ook uw eigen medewerkers kunnen verantwoordelijk zijn. Jaarlijks zijn er duizenden witteboordencriminelen actief. Volgens ons onderzoek is 52% van de bedrijven het slachtoffer geworden van het verduisteren van geld of goederen door werknemers.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn cyberaanvallen niet de meest voorkomende externe fraudes. Het zijn de verschillende vormen van identiteitsfraude die alle andere vormen van externe fraude overklassen. Er zijn verschillende soorten identiteitsfraude zoals kopersfraude, leveranciersfraude en CEO-fraude.
Fraude, perfect verborgen en doorgaans pas laat ontdekt, leidt onvermijdelijk tot zware financiële verliezen. Volgens ons onderzoek leed 50% van de bedrijven een verlies tot 50.000 euro, 25% een verlies tussen de 50.000 en 100.000 euro en 25% een verlies tussen de 100.000 euro en 1 miljoen euro.
Zelfs bedrijven met sterke interne controles zijn kwetsbaar voor fraude. Een groot deel van de gemelde fraude is afkomstig van goedbedoelende medewerkers die zijn misleid door fraudeurs. Waakzaamheid is geboden. Eén enkele fout van een medewerker en alles kan veranderen.
Voor zover bedrijfsleiders verplicht zijn alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de belangen van aandeelhouders te beschermen, kunnen zij aansprakelijk worden gesteld als zij de activa van de onderneming niet hebben verzekerd met een fraudeverzekering.

Cyberverzekeringen beschermen bedrijven niet tegen digitale fraude. Ze beschermen alleen tegen schade veroorzaakt aan het systeem door een cyberaanval, aansprakelijkheid en bedrijfscontinuïteitsschade.

Schade veroorzaakt door een valse factuur die een fraudeur per e-mail verstuurt, valt bijvoorbeeld niet onder de cyberverzekering.

Een fraudeverzekering beschermt bedrijven tegen schade veroorzaakt door interne fraude en externe fraude. Bedrijven met een fraudeverzekering hebben drie keer zoveel kans om minstens 60% van hun financiële verliezen te verhalen dan onverzekerde bedrijven die minder dan 20% recupereren.
Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Heeft uw bedrijf al eens te maken gehad met fraudepogingen? Nog niet? De vraag is niet of maar eerder wanneer dit zich zal voordoen! Kom daarom vandaag nog in actie!

Met onze fraudeverzekering beschermt u uw bedrijf tegen financiële verliezen door interne fraude en externe fraude. Ook de kosten ter beperking van de schade, zoals gerechtelijke procedurekosten, worden vergoed.

Wilt u meer informatie of een offerte op maat? Neem via het formulier contact op met ons team. Onze experts helpen u graag verder. U mag ons natuurlijk ook bellen op 02 790 24 15