Şirketlere Başarılı İhracat İçin 3 Stratejik Öneri

Şirketiniz ürün / hizmet ihraç ediyor mu veya bunu yapmayı planlıyor mu?
İhracata yönelik tüm riskleri en iyi nasıl yöneteceğinizi halihazırda biliyor musunuz?

İhracat, şirketler için heyecan verici olabilir, çünkü ürün ve hizmetlere yurt dışından gelen talep şirketin büyümesini sağlayabilir. Sizlerle, ihracat stratejinizi uygulamaya koymadan önce kendinize sormanız gereken 8 soruya ait bir yazı paylaşmıştık. Şimdi de, başarılı bir ihracat stratejisi oluşturmanız için sizinle 3 ipucu paylaşacağız. Eğer, bir şirket ihracata ilişkin riskleri nasıl yöneteceğini bilmiyorsa bu maceraya atılmak riskli olabilir: Yeni ülkelerle çalışmak yeni kültürler, kurallar ve düzenlemelerle uğraşmak zorunda olduğunuz anlamına gelir.  
Ancak, herhangi bir zorluğun yeni pazarlara erişmenin yaratacağı büyük fırsatı takip etmenizi engellemesine izin vermeyin ve aşağıda paylaşacağımız 3 ipucunu takip edin:  

Sonuç olarak; bu 3 ipucunu izleyerek İhracatınızı planlamaya hemen başlayabilirsiniz. Uzmanlarımız size en uygun çözümler konusunda bilgi vermeye hazır. İşletmenizin potansiyelini ve onu sürdürülebilir ve güvenli bir şekilde büyütmek için en iyi çözümleri keşfetmek için bizimle iletişime geçin.

  1. Gireceğiniz ülkeyi ve tüketici profilini araştırın
    İlk olarak, ilgilendiğiniz ülkede ihracata yönelik ana riskleri belirleyin.
    Ülke Riskine ait spesifik detayları bilmek önemlidir: sadece ödemelerinizi alamama riskinden değil, aynı zamanda döviz kuru veya siyasi riskten de bahsediyoruz.
    Buna ek olarak, ihracata yönelik özel kuralları bilmek önemlidir. Zira, birçok ülkenin belirlediği özel kurallar vardır – özellikle de alacaklarınızı tahsil etmek zorundaysanız.
    Allianz Trade bu bakından size yardımcı olabilir: Ülke Raporları ve Ekonomik araştırmalar sayfalarımızda bu konularla ilgili bilmeniz gereken bilgileri bulabilirsiniz.
    Bazı potansiyel müşteriler için güvenilir, güncel ve doğru bilgi arayışında olmayı da bırakmayın. Yasal yükümlülükler ve bilgiye erişim her yerde aynı olmadığı için bu her zaman kolay olmayabilir ama bu adım ileride satışlarınızı arttırmakla alacaklarınızı koruma arasındaki dengeyi korumanızda size yardımcı olacaktır.   
  2. Doğru ve net anlaşılır belgelerin oluşturulması
    İthalat / İhracat konusunda deneyimli bir avukata başvurun ve sözleşmenizin Şartlarını ve Koşullarını kontrol etmesini isteyin.
    Sözleşmenizde her zaman ödeme süresine uyulmadığı duruma özellikle atıfta bulunan bir madde bulundurmaya özen gösterin ve bu maddede ödemenin zamanında alınamaması durumunda ortaya çıkacak; zarar, faiz veya yasal ücretleri müşterinin karşılayacağını belirtin.
    Şartlar ve Koşulların yer aldığı belgelerin; basılı, imzalı ve güncel tarihli olduğundan emin olun. Tüm bunları siparişiniz yola çıkmadan önce halletmeniz iyi olur – tıpkı online olarak bir siparişi tamamlamadan önce Şartlar ve Koşullar kutucuğunu işaretlediğiniz gibi… 
  3. Alacaklarınızı tahsil etme ihtimalini en üst düzeye çıkarın
    Yerel yasal prosedürleri ve söz konusu ülkenin dilinde kullanılan bazı terimleri bildiğinizden emin olun. Eğer ödemede bir aksaklık olacaksa bunlar size önden bazı işaretler verebilir ve böylece yargıya başvurmadan müşterinizle müzakere başlatmanız için yeterli zamanınız kalabilir.    
    İş bu noktaya gelirse Tahsilat ekibimiz , küresel ofis ve irtibat ağı sayesinde bu süreci sizin için yürütür.

    Sonuç olarak;
    Bu 3 ipucunu izleyerek İhracatınızı planlamaya hemen başlayabilirsiniz.
    Uzmanlarımız size en uygun çözümler konusunda bilgi vermeye hazır. İşletmenizin potansiyelini keşfetmek ve onu güvenli bir şekilde büyütmek için bizimle iletişime geçin.

  

Formu Doldurun