Allianz Trade ve Allianz Ekonomik Araştırmalar birimi olarak iş dünyasının geleceğini şekillendirecek temel ekonomik, siyasi ve sosyal eğilimleri analiz ediyor ve bunlarla ilgili bilgi veriyoruz.
Rusya'dan doğalgaz arzı durma noktasına gelirken, enflasyonla mücadelenin sertleşmesi ve siyasi belirsizliklerin iç içe geçerek artması önceki olumsuz senaryomuzu gerçeğe dönüştürdü. Soru şu! Sırada ne var? Elektrikler gitti..
Çip Yetersizliği Avrupa Otomobil Sektörüne 100 Milyar Euro'ya Mal Oldu
Küresel yarı iletken krizinden en fazla zarar gören sektör otomotiv endüstrisi oldu: Çip sıkıntısının küresel otomotiv üretiminde 18 milyon adetten fazla kayba neden olduğunu tahmin ediyoruz.
Çifte Bela? Enflasyon, Şirketler için “Daha Az Nakit” ve “Daha Fazla Borç” Demek
24 sektörden sadece dördünün gelirlerinde düşüş yaşandı. Ancak gelir artışından beklenenden daha iyi bir performans gösteren şirketlerin yarısının kazançlarında yıllık bazda kayıp yaşadığı görülüyor.
Küresel Ticaret Raporu: Tedarik Zinciri Aksaklıklarıyla Mücadele
Küresel tedarik zinciri aksaklıkları; Covid-19’un küresel olarak nüksedeceği durumlar, Çin'in devam eden Covid-19’u sıfırlama politikası ve Çin Yeni Yılının talep ve lojistik kanadında yaratacağı oynaklık nedeniyle 2022 yılının ikinci yarısına kadar yüksek kalacak
Orta Gelir Tuzağı: Covid-19 Sonrası Ülkeler Arası Gelir Eşitsizliği
Covid-19 salgını 2020 yılında, önce fakir ve zengin ülkeler arasındaki refah farkını azalttı çünkü kriz ilk etapta en çok gelişmiş ekonomiler üzerinde olumsuz etkilerini gösterdi. Ancak, orta ve uzun vadede, salgının olumsuz etkileri gelişmekte olan ülkeleri daha çok etkileyebilir
Pandeminin Kazanını: Kağıt ve Karton Eski Trendine Döndü
Pandeminin en büyük kazananlarından biri “karton”. Atağa geçen e-ticaret satışlarının desteğiyle, 2022 yılının sonuna kadar kartonun küresel kâğıt üretiminin üçte ikisini oluşturmasını bekliyoruz.