Het economische klimaat in Europa wordt steeds moeilijker en steeds meer bedrijven hebben te maken met verhoogde kredietrisico's. Daarnaast hebben bedrijven te maken met vertraagde betalingen en in sommige gevallen faillissementen van klanten. Deze trends vormen een ernstige bedreiging voor de liquiditeit en groei van bedrijven. Maar waardoor worden deze risico's veroorzaakt en hoe kunnen bedrijven zich beschermen tegen de financiële gevolgen?

In deze video belicht Olivier Delbar, kredietanalist bij Allianz Trade, de belangrijkste factoren die bijdragen aan de stijging van kredietrisico's in Europa.

Bekijk de volledige video en ontdek hoe je kredietrisico's kunt identificeren en je bedrijf kunt beschermen tegen financiële gevolgen.

Een van de meest effectieve middelen die bedrijven kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen is een kredietverzekering.

In deze video legt Olivier Delbar uit hoe onze kredietverzekering niet alleen helpt om risicovolle klanten te identificeren, maar ook bescherming biedt als een klant niet kan betalen of failliet gaat.

Met toegang tot een enorme database van miljoenen bedrijven kunnen wij waardevolle inzichten bieden in potentiële risico's binnen jouw klantenportefeuille, zodat je weloverwogen beslissingen kan nemen en de toekomst van jouw bedrijf veilig kunt stellen.

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief Allianz Trade Magazine!
We sturen je dan elke 8 weken de laatste ontwikkelingen op het gebied van de economie, sectoren, faillissementen en tips voor optimaal debiteurenbeheer.

87 results

sep. 13, 2024

Handelsrisico hoger dan vóór corona

De handelsrisico's zijn na COVID toegenomen, met 87% van de Belgische sectoren nu op 'gemiddeld' of 'verhoogd' risico. Belangrijke sectoren zoals bouw en textiel lopen een hoger risico op wanbetaling. Lees meer.

sep. 12, 2024

Stijgende kredietrisico's in Europa: wat betekent dit ?

Ontdek hoe stijgende kredietrisico's in Europa jouw bedrijf bedreigen. Olivier Delbar van Allianz Trade bespreekt kredietverzekering als bescherming. Bekijk de video voor waardevolle inzichten!

sep. 12, 2024

De opkomst van AI en de veranderende rol van CFO's

Ontdek hoe AI de rol van CFO's transformeert. Edouard Priet van Allianz Trade legt uit hoe realtime inzichten en analyses CFO's helpen bij groei en risicobeheer. Bekijk de video voor meer.

87 results